SPLIT GOURMET EXPO 2019

Za kraj ljetne turističke sezone smo pripremili Split Gourmet Expo – Izložbu splitskih restorana, konoba i hotela, koja će se održati 13.10.2019. na dugom stolu na samoj Rivi s medijskom kampanjom i promocijom Splita kao cjelogodišnje gourmet destinacije izvrsnosti. Za sve sudionike smo pripremili posebne pogodnosti, a za najbolje i posebne nagrade!

Restorani i hoteli koji se predstave na ovogodišnjem Split Gourmet Expou će dobiti posebnu promociju i dvije stranice u novom SPLIT menu 2020 izdanju – koje će se distribuirati na hrvatskom i engleskom jeziku.

U nastavku i prilogu vam dostavljamo više informacija i pozivamo vas da budete dijelom Split Gourmet Expo razglednice sa splitske rive koja će predstavljati vašu ponudu i pozivati goste da vas posjete kroz sezonu 2019/2020!

GASTRO IZLOŽBA SPLIT GOURMET EXPO 2019 – DETALJI

Rok za prijavu i dostavu materijala za promociju i objave:  5.10.2019.

Materijal koji je potrebno dostaviti: fotografije restorana, kratki opis objekta na hrvatskom i engleskom jeziku, fotografije glavnog chefa i receptura. Jela će biti fotografirana na manifestaciji.

KOTIZACIJA ZA SUDJELOVANJE: 400,00 kn

OPIS GASTRO IZLOŽBE

Na Rivi će biti postavljen veliki zajednički stol na kojem će biti izložena jela svih ugostiteljskih objekata (restorani, konobe i hoteli Grada) na pladnjevima, tanjurima, u toplim kupeljima i sl., ovisno o vrsti jela.

Svaki od sudionika će u svome ugostiteljskom objektu pripremiti odabrana jela koja moraju biti u skladu s s ponudom ugostiteljskog objekta koji predstavlja. Izložba će biti organizirana u tri kategorije:

 • hladno predjelo
 • toplo glavno jelo
 • desert

Svaki izložbeni uradak sadržava min 10 porcija s navedenim imenom jela. Svi sudionici u svojim ugostiteljskim objektima pripremaju 10 porcija predjela (hladno jelo), 10 porcija glavnog jela (toplo jelo s prilozima i umakom, treba biti izloženo u bain-marie (topla kupka)) i 10 porcija deserta  u skladu s ponudom ugostiteljskog objekta koji predstavlja,na mjesto događanja se dostavljaju  gotova jela.

Stručni žiri  sastavljen od eminentnih kuhara i gastronomskih stručnjaka će ocjenjivati:

 • okus
 • izgled
 • originalnost jela

Postavljanje SPLIT GOURMET EXPO stola će pratiti zabavni program na pozornici. Nakon izlaganja i ocjenjivanja jela, svi posjetitelji mogu kušati pripremljene delicije će biti podijeljeno posjetiteljima.

Svi sudionici će biti predstavljeni te će na pozornici biti svečano uručene:

 • zahvalnice za sve natjecatelje
 • priznanja i medaljeu kategoriji hladno jelo
 • priznanja i medalje  u kategoriji toplo jelo
 • priznanja i medalje u kategoriji desert
 • plakete za osvojena prva mjesta u pojedinim kategorijama
 • plaketa za pobjednika  – „SPLIT GOURMET EXPO 2019/2010“

Nakon završetku izložbe pristupa se izradi dvojezične kuharice SPLIT menu 2020.

SKINI PRIJAVNICU:

PRIJAVNICA SPLIT GOURMET EXPO 2019

PROGRAM SPLIT GOURMET EXPO – GASTRO IZLOŽBA

10:00   Početak zabavnog programa

10:30   Izlaganje jela na uređenim stolovima

Fotogafiranje izloženih jela i chefova – za potrebe SPLIT menu 2019 kuharica na hrvatskom i engleskom jeziku.

11:00   Ocjenjivanje jela

11:30   Prigodni program na pozornici

12:00   Predstavljanje jela svim gostima i posjetiteljima

Podjela jela

Druženje uz fine zalogaje i vina

13:00 Proglašenje nagrada – najbolje hladno jelo, najbolje toplo jelo i  najbolji desert – te pobjednika koji će ponijeti plaketu „SPLIT GOURMET EXPO 2019“ – te koji će imati posebno mjesto i predstavljanje u izdanju SPLIT menu 2019. te će biti ambasador splitske gastro ponude kroz narednihi 12 mjeseci.

Slijedi zajedničko fotografiranje i intervjui. Pezentacije i degustacije na izlagačkim štandovima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *