Bajamonti

Restoran – kavana Bajamonti, smještena na jednom od najintrigantnijih mediteranskih trgova, splitskim Prokurativama, s panoramskim pogledom na more, jedno je od takvih mjesta. Ime Bajamonti dano je u spomen na jednog od najzaslužnijih splitskih gradonačelnika, Antonija Bajamontija, koji je na mjestu današnjeg restorana-kavane 1859. podigao najsuvremenijebajamonti-split-gourmet-expo-13 dalmatinsko kazalište 19. stoljeća. Kazalište je izgorjelo nekoliko desetljeća kasnije, u njegovu prizemlju otvoreno je kino, a trg je i dalje nastavio biti važnim kulturnim mjestom događanja.
Uslijed munjevitog razvoja tehnologije, kino zatvara, a na njegovom mjestu otvara današnji restoran-kavana Bajamonti. Da je tu nekada bilo kino, svjedoči unutrašnjost restorana – kavane na čijim se zidovima nalaze pomno odabrane slike iz filmske prošlosti. Želeći boravak gostima učiniti što ugodnijim, svaki detalj je pomno odabran.

Restoran-kavana Bajamonti, uvijek nudi više. Tako se tijekom cijele godine, dva do tri puta tjedno održavaju koncerti raznih izvođača, degustacije vina i izložbe. O vrsnoći restorana govori njegovo uvrštavanje među najbolje hrvatske restorane. Restoran u svojoj ponudi ima mesna i brojna riblja jela kojima ćete upoznati mediteransku kuhinju na ponešto drukčiji način. Naša četiri glavna kuhara spajaju tradicionalno i moderno, tako možete uživati u salati od hobotnice s melunom ili u filetu od tune s datuljama i azijskim povrćem u woku. Sva riba je naravno svježa, s ribarnice ili splitski peškarije koja je u neposrednoj blizini restorana. Ako poželite uživati u jastogu, možete ga sami izabrati u akvariju na samom ulazu u restoran.

KONTAKT:
Prokurativa d.o.o.
Trg Republike 1, Split
bajamonti.split@gmail.com
T: +385 21 341 033
Bajamonti facebook